Nieuws

CyclingClassNL kijkt terug op succesvolle testdagen

CyclingClassNL kijkt met een goed gevoel terug op de testdagen die de afgelopen maanden zijn georganiseerd door heel Nederland. Zo’n 100 jonge, ambitieuze wielrensters en -renners kregen de mogelijkheid om mee te doen aan de talententest en zich in de kijker te fietsen voor de CyclingClassNL-selectie voor het nieuwe seizoen. 

CyclingClassNL, een initiatief van de KNWU, NOC*NSF en Team Visma | Lease a Bike, is een ontwikkelingsprogramma voor Nederlands grootste wielertalenten. Dagelijks begeleiden Talent Coaches de deelnemende junioren op het gebied van fysieke en persoonlijke ontwikkeling en voeding. 

Ieder jaar worden de CyclingClassNL-testdagen georganiseerd. In de afgelopen drie seizoenen hebben bijna 600 jongens en meisjes deelgenomen aan deze dagen. “Ook dit jaar stond er weer een jonge en ambitieuze groep wielerfanaten aan de start”, zo vertelt Martin Truijens, Hoofd Talent Coach CyclingClassNL. “Veel gespannen koppies die uiteindelijk met een glimlach het strijdtoneel verlieten. Een CyclingClassNL-testdag is bovenal een leuke dag waarin sporters zichzelf kunnen testen op verschillende onderdelen.” Tijdens de testen komen diverse parameters aan bod: de fysieke capaciteit, het technische vermogen, de trainings- en prestatieachtergrond en ook de persoonlijkheid van deelnemers worden in kaart gebracht om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van de sporter.

Testdag Veghel 17
Testdag Apeldoorn 52
Testdag Apeldoorn 27
Testdag Assen 8

Samenwerking Jumbo

Een van de testdagen werd georganiseerd bij het hoofdkantoor van Jumbo Supermarkten in Veghel. De supermarktketen is al jarenlang betrokken in de wielersport. Zowel als founding partner van Team Visma | Lease a Bike, maar ook als partner van CyclingClassNL. Jumbo Supermarkten speelt voor CyclingClassNL een belangrijke rol op het gebied van voeding. Sinds dit jaar zijn ze ook nauw betrokken bij de testdagen. 

Directielid Jumbo Supermarkten Jorieke de Vries-Goosen: “Bij Jumbo Supermarkten hebben we de ambitie om lekker en gezond eten makkelijk, betaalbaar en dus voor iedereen bereikbaar te maken.  Daarnaast staat talentontwikkeling bij ons hoog in het vaandel. Met deze samenwerking komen beide componenten perfect samen. We kijken ernaar uit om talentvolle renners van morgen te inspireren en ondersteunen op het gebied van voeding.”

Vervolg van de testdagen

Nu de testdagen zijn afgerond, is het aan de Talent Coaches om te kijken welke deelnemers in aanmerking komen voor de CyclingClassNL-selectie en welke niet. “Dat hoort bij de sport en is confronterend, maar we benadrukken altijd dat afvallen geen invloed mag hebben op je plezier in de sport. Onze boodschap is dan ook: ga vooral door en laat het je motiveren dat extra stapje te zetten richting de toekomst”, aldus de Hoofd Talent Coach van CyclingClassNL.